Årets första häger

Bilden är fotad av Göran Bength och finns i originalutförande på hans blogg.

Jag tycker att hägrar är rätt coola fåglar. Och med hägrar syftar jag på gråhäger, ardea cinerea, som vi varje vår brukar ha ett par stycken av i ån med tillhörande ”våtmark” knappt en kilometer från vårt bostadsområde. Det är något speciellt med deras långa ben och halsar och deras sätt att röra sig – något som får mig att tänka på dinosaurier.

Jag visste inte att hägrarna var här på vintern också, för jag har inte sett någon sedan tidigt i somras. Men just idag, den första dagen av 2019, råkade jag alltså skrämma upp en när jag gick över bron vid den gamla kvarnen. Det är synd att jag från och med imorgon är på arbetet hela tiden det är ljust, men i helgen kommer jag garanterat att smyga mig tillbaka för att se om jag kan lyckas foto ”min” häger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: