Barnkalas i naturen

När min nu 11-åriga dotter fyllde 10, önskade hon ett vindskyddskalas. Så enligt hennes önskemål höll vi till vid vindskydden på Klinten, längs Höglandsleden, strax nedanför Skuruhatt i Eksjö kommun. Det gjorde mig oerhört glad att hon valde att ha den här typen av kalas för det känns som om den uppfostran hon har fått har påverkat henne.

Det skulle grillas korv och marshmallows (barnen var med och gjorde upp elden och grillade), skogen och vattenbrynet skulle utforskas och lekas i. Givetvis skulle det badas och när de hittade en liten groda stannade alla andra aktiviteter upp och alla barnen engagerade sig i den lilla grodans kamp att hitta till vattnet och de applåderade och tjöt av glädje när de såg den simma iväg.

brasa

Vi bjöd även några tyska vandrare som kom förbi på lite korv och muffins, så alla barnen fick dessutom träna på att prata engelska – och se hur man uppför sig mot andra i naturen (ja, på andra ställen också förstås)!

Min tanke var att vi skulle vara ute 2,5 timmar, men jag fick kontakta alla föräldrar och meddela att vi var sena. Vi kom nämligen inte därifrån förrän en timme efter planerat kalasslut – och då var det en pojke som tyckte att vi inte hade hunnit utforska skogen än, så honom har vi tagit med på några egna utflykter efter det.

Flera föräldrar hörde av sig efter kalaset och sa att barnen hade såååå roligt! Det känns riktigt bra att kunna ge barnen en upplevelse de inte är vana vid, men samtidigt lite sorgligt att något så här enkelt faktiskt är något nytt för många barn!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Några timmar senare åkte vi tillbaka eftersom dottern och en av hennes bästa vänner ville inviga sina nya sovsäckar – vilket de absolut ville göra i den lilla stugan med britsar alldeles bredvid sjön där vi hade varit på dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: