Spännande miljöer

En vanlig promenad kan bli 100 gånger roligare om man hittar en spännande miljö att gå den i. Det gäller både stora och små, men jag tycker att valet av promenadmiljö är extra viktigt om man vill få med sig barn och väcka deras friluftsintresse.

Utflykt vid Emåns Ekomuseum, Bodafors

Vad är då en spännande miljö? Enligt mig kan det vara exakt vad som helst – bara miljön avviker från ”den vanliga”. Det kan vara en naturlekplats, en stig i skogen, något ställe där man måste hålla utkik för att inte riskera att tappa bort stigen, eller kanske rentav måste klättra, eller krypa för att kunna ta sig fram.

Det skulle också kunna vara att själva utflyktsmålet i sig är något spännande: ett vattenfall, en slottsruin eller något liknande.

Stuverydsbäckens naturreservat, Bruzaholm

Det kan ju bli extra kul om det finns saker runt om stigen som lockar till aktivitet, till exempel stora stenbumlingar att klättra upp på, bäckar/åar att leka i eller vid, klättervänliga träd eller vattenpölar att hoppa i.

Trädklättring längs Kungsleden, Hemavan

I stort sett alla platser kan vara spännande. Man behöver inte åka iväg till en annan landsända varje gång men vill gå ut på ett äventyr. Om man försöker se en plats med ett barns ögon blir det mesta roligt, och det finns alltid något att göra ute 🙂

Ja, men det var faktiskt en riktigt bra idé! Ett försenat nyårslöfte tror jag rentav att det får bli – att bli mer som ett barn när jag är ute!

Når vi runt trädet? Allt som behövs för denna aktivitet är – ett träd! 🙂

Förresten – glöm inte att ta med fika. Man blir så hungrig när man utforskar naturen. Dessutom är det alltid supergott att äta utomhus, oavsett om det är varm mat eller bara en frukt eller bulle.

Inte nudda marken – man får bara gå på stenar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: