Magisk stjärnhimmel

Ibland är det de enkla sakerna som gör de största intrycken. De som trots sin enkelhet tar plats. Tränger bort tystnaden utan ljud. Fyller hela ens medvetande. Gör att man blir andlös och känner vördnad.

I morse fick jag en sådan upplevelse. Jag var ute med hundarna och de sprang på en snöig åker. Det var några timmar före soluppgången och medan jag avslappnat stod där och tog in scenen råkade jag titta upp på den mörka himlen och upptäckte att den var helt täckt av stjärnor. Det var inte bara några enstaka stjärnor som lyste här och där, utan det glittrade överallt. Den magiskt vackra scenen förstärktes av några tunna molnslöjor som drog fram över himlen.

Mera månsken – fotat av min vän X.

Hur länge jag stod där och tittade har jag ingen uppfattning om, men det var omöjligt att inte njuta av den vackra synen. Jag kände min litenhet, men samtidigt en berusande glädje över att ha fått starta dagen med en så värdefull stund.

Tänk att man kan bli så lycklig bara av att se på himlen och stjärnorna. De som ändå finns där. Varje dag. För alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: