Dumme mosse

Dumme mosse är ett naturreservat som ligger bredvid Jönköping Airport. Det är ett mysigt och lättillgängligt naturreservat där man möts av vida kala mossar, glest trädbevuxna kärr, öppna mader och sumpskogar.

I naturreservatet finns en 5 kilometer tillgänglighetsanpassad led där man kan ta sig fram med rullstol eller barnvagn, och dessutom 10 km spångade leder.

dummemosse3

Det finns också gott om grillplatser, bänkar och bord, och dem använde vi idag. Vi var två vuxna och två barn (10 och 11 år) och vi gick raka spåret från södra parkeringen till den lilla ”ravinen” där alla grillplatserna finns. Vi hjälptes åt att göra upp eld och medan vi sedan väntade på att den skulle falna till grillbar glöd byggde barnen en koja och roade sig på egen hand. På grund av det fantastiska vädret var det fullt av folk vid grillplatserna, så vi dröjde oss inte kvar lika länge som vi förmodligen skulle ha gjort annars, utan vi gav oss ut på mossen så fort vi grillat klart våra korvar och våra marshmallows.

dummemosse4

Med några minusgrader, en lätt vind, och solen i ryggen blev det en fantastiskt fin vandring längs den handikappanpassade delen av leden ut på mossen. Vid vändplatsen svängde vi in på den smalare spången för att gå fram till den vackra lilla sjön, där vi gjorde ytterligare ett fikastopp (och lekstopp).

dummemossse2

På tillbakavägen läste vi på skyltarna som informerade om vilka fåglar som kan finnas på mossen, och vi passade också på att ta en genväg nu när marken vid sidan av spången var frusen. Efter 3,5 timmar var vi tillbaka vid våra bilar, och även att barnen då var lite trötta av all aktivitet var vi alla väldigt nöjda med vår fina utflykt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: