Fladdrande fjärilar

Under gårdagen, vår första riktigt varma vårdag, fladdrade citronfjärilarna runt oss när vi strosade fram på Store Mosse.  Jag gjorde givetvis mitt bästa för att fota några av dem, men de flög runt och satte sig bara helt flyktigt på varje ställe de stannade, så jag lyckades inte.

Idag har jag varit i skogen strax utanför stan och även idag fick jag se en hel del fladdrande fjärilar. Jag kände en viss besvikelse över att inte lyckas fota en enda, men min väninna försökte trösta mig genom att säga att våren knappt ens har börjat, och att sommaren är lång.

När vi kom till parkeringen efter cirka två timmars promenerande ryckte jag till när jag såg att det satt en sorgmantel (nymphalis antiopa) på grillen till Maris bil. I händerna hade jag båda hundarnas koppel och jag visste att fjärilen strax skulle lyfta, så det var bara att sikta,  trycka av med telefonens kamerafunktion och hoppas på det bästa. Och jag lyckades!! Jag gick med den vackra fjärilen på bild. Förhoppningsvis får jag många fler tillfällen att möta denna vackra praktfjäril – och kanske även med bättre bildkvalitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: