Porlande vatten

Våren är en helt fantastisk tid som fyller mig med vidunderlig glädje. Mängder av intryck tävlar om att fylla mina sinnen; solens värmande strålar i ansiktet, den första skira grönskan, fjärilar och humlor som flyger runt mig, fåglarnas ivriga kvittrande och alla färgglada vårblommor som tittar upp. Allt detta är underbart nog var för sig, men när jag upplever allt på samma gång får jag en ordentlig lycko- och energikick!

blogg-å4
Bilden är tagen 2019-04-08 vid Sandserydån, Hofslätts hembygdsgård strax utanför Jönköping

För mig är det där en definition av våren, men det finns en oerhört viktig sak till för att våren ska kännas fulländad. Ett ljud som alltid väcker yr lycka och vårglädje i mig – ljudet av porlande vatten.

Igår fick jag en stund över och då passade jag på att göra en liten avstickare från min färdväg och strosade en stund längs en glittrande, forsande å och lät hela mitt energi- och lyckoförråd fyllas till brädden. Och jag slogs återigen av hur lyckligt lottad jag är som är född i det här vackra landet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: