Nytt jobb – nya möjligheter

Idag har jag gjort min första arbetsdag på min nya arbetsplats i Bodafors, ett samhälle i Nässjö kommun. Förutom utmaningarna som jobbet i sig innebär får jag också något annat, oerhört positivt, på köpet: Den omgivande naturen!

På lunchen tog jag med mig hundarna och gick en av vandringsslingorna vid Emåns ekomuseum, bara 2 minuters promenadväg från kontoret.
På lunchen tog jag med mig hundarna och gick en av vandringsslingorna vid Emåns Ekomuseum, bara 2 minuters promenadväg från kontoret.

Bara några få minuters promenad från mitt nya kontor ligger Emåns Ekomuseum. Därifrån utgår två olika leder som går längs Emån. På lunchen idag tog jag med mina hundar och valde att pröva den kortare ”Skog-vattenslingan” som är markerad med blå markeringar. Även att den inte är så lång får man gå i fin natur bredvid ån. Längs slingan finns många informativa skyltar som berättar om livet i vattnet, om de växter och träd som växer längs ån, och om de fåglar man kan se och höra när man följer stigen och spången.

Vackert även när det regnar - en del av Emån, längs "Skog-vattenslingan" som utgår från Emåns ekomuseum i Bodafors.
Vackert även när det regnar – en del av Emån, längs ”Skog-vattenslingan” som utgår från Emåns Ekomuseum i Bodafors, Nässjö kommun, Småland.

Jag ser redan fram emot morgondagens lunchpromenad. Min plan är att då följa den gulmärkta leden ”Naturslingan”, så risken för att det kommer nya bilder här imorgon är överhängande. Jag känner mig lyckligt lottad som har så nära till det här vackra området från min arbetsplats.

För dig som vill veta mer om Emåns Ekomuseum:
Emåns Ekomuseum är en ideell förening som bildades i början av 1990-talet. På Emåns Ekomuseum finns en utställning, café, du kan pröva på vattenexperiment, det finns naturskola, naturslinga, museum, naturverkstad, grillplats med mera.
Läs mer på Emåns Ekomuseums webbsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: