Planering inför liten upptäcktsfärd

Idag är det Kristi Himmelsfärdsdag och för mig betyder det helt enkelt ”en ledig dag att fylla med någon härlig utomhusaktivitet”.

Med tanke på det krångel jag haft med min högerfot/mitt högerben de senaste året (hälsporre, blodpropp och stukning) så tänkte jag att en stillsam vandringstur hade varit det bästa för mig, gärna med övernattning från gårdagen, men min 12-åriga dotter hade redan tidigare i veckan gjort klart att hon inte hade lust att vandra, så jag får nöja mig med en liten dagstur.

I vanliga fall går jag någon av sträckorna längs Höglandsleden här i Eksjö när jag har möjlighet att komma iväg några timmar, men den här gången bestämde jag mig för att gå någonstans där jag inte gått tidigare och fastnade för John Bauer-leden som går mellan Huskvarna och Gränna (50 km). Så långt kommer jag inte att hinna gå idag, men tack vare att jag packade matsäck, vatten, karta och extrakläder redan igår kväll kommer jag iväg tidigt. Dessutom har min ena syster lovat att komma och hämta mig och hundarna när vi gått klart och skjutsa oss tillbaka till bilen. Det är guld värt, för då har jag möjlighet att gå dubbelt så långt som jag hade kunnat göra om jag varit tvungen att vända och gå samma väg tillbaka som jag kom.

Det ska bli så härligt att komma iväg ut några timmar, och att få gå på ett nytt ställe. Men nu väntar först knappt en timme i bilen. Rapport kommer senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: