Hemmablind?

Är du en sådan som går runt och drömmer dig bort till avlägsna vackra platser? Som lever för den eller de veckor varje år som du kan resa iväg och vandra? Sådan är jag med, men ändå uppskattar jag dagligen skönheten i naturen runt mig, på min hemmaplan.

En sotmätare med sliten vinge i kvällningen
En sotmätare med sliten vinge i kvällningen

Jag är så tacksam över att jag kan gå ut på en vanlig kvällspromenad (som jag gör varje dag med mina hundar), på vanliga platser alldeles i närheten av min bostad. Att jag inte bara går rakt fram i ren slentrian, utan faktiskt lägger märke till det vackra som finns omkring mig.

Vackert på kvällskvisten
Vackert på kvällskvisten

Jag tror att det är oerhört lätt att bli hemmablind. Att stirra sig blind på (och bara fokusera på) de ”stora” äventyren och glömma bort att naturen är vacker – överallt. Även på den plats man själv bor. Tänk på att för andra människor kan ”din” plats vara exotisk, så försök att se naturens detaljer med andras ögon nästa gång du går ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: