Öländsk blomsterprakt

För en blomnörd som mig var det med stor förväntan och förtjusning jag skulle få tillbringa en vecka på Öland med min vän X för att vandra och titta på växter innan jag hämtade min dotter för ytterligare en vecka på Öland som planerades innehålla sol och bad.

Öländska blommor
Salepsrot, gräslök, strandaster och blåeld

Eftersom min vän blev sjuk ställdes blomnördsresan in, men jag har försökt att ta vara på tiden den vecka min dotter, hennes kusin, hundarna och jag har varit på Öland (har sovit knappt 5 timmar per natt) för att ge både tonåringarna, hundarna och mig själv det vi velat ha ut av resan.

Krissla, någon slags nyckel, axveronika och vit fetknopp
Krissla, någon slags nyckel, axveronika och vit fetknopp

På en vecka blev det ett antal blommor. De flesta är säkerligen ganska vanliga ur öländsk synvinkel, men för mig är de exotiska nästan allihop. Och jag njuter så av att ha fått se dem!

Strandvial, backglim, cikoria och trift
Strandvial, backglim, cikoria och trift

De flesta var nya för mig, men bland bilderna ser du bland annat blåeld, tulkört, strandvial, salepsrot, gräslök, strandaster, krissla, axveronika, vit fetknopp, backglim, cikoria, trift, kärrknipprot, nattviol, purpurknipprot, puktörne, martorn, klöverärt, rosenmalva, korskovall, ullkardborre, skogslök och backvial. Några finns med två gånger, och ett fåtal (tistlarna) vet jag inte namnet på.

Öländska blommor
Purpurknipprot, nattviol, kärrknipprot och puktörne
Martorn, klöverärt, återigen okänd tistel och så favoriten puktörne igen.
Martorn, klöverärt, återigen okänd tistel och så favoriten puktörne igen.
Strandaster, okänd, rosenmalva, okänd
Strandaster, okänd, rosenmalva, okänd
Korskovall, ullkardborre, skogslök och backvial
Korskovall, ullkardborre, skogslök och backvial

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: